L’ús de teràpia cognitiu-conductual en nens i adolescents alleuja els símptomes provocats per la migranya.
La teràpia cognitiva-conductual resulta ser més efectiva en el tractament de migranyes cròniques en nens i joves, d’acord a un nou estudi elaborat per investigadors del Cincinnaty Childrens Hospital Medical Center centrat en com prevenir els símptomes d’aquesta dolència. Els resultats, publicats en JAMA, van demostrar que l’ús d’aquesta teràpia alleuja els símptomes i redueix la freqüència amb que es produeix el mal de cap.
En la recerca van participar 135 joves -79 per cent noies i un 21 per cent nois- d’entre 10 i 17 anys als quals se’ls havia diagnosticat migranyes cròniques en patir maldecaps durant 15 dies o més al mes. D’entre tots els participants, 124 pacients van completar l’any de durada de l’estudi, les intervencions del qual es van centrar, d’una banda, a oferir teràpia cognitiva-conductual i, per una altra, en sessions d’educació sobre maldecaps acompanyats d’atenció terapèutica.
Els resultats van demostrar que un 86 per cent dels pacients que van completar el període d’estudi amb teràpia cognitiva-conductual van experimentar una reducció d’un 50 per cent o més en els seus maldecaps, enfront de la reducció d’un 69 per cent experimentada pels pacients que havien rebut educació relacionada amb la malaltia. Segons l’autor Scott Powers, el nostre estudi ha aconseguit demostrar els beneficis de la teràpia cognitiva-conductual en maldecaps. Aquesta teràpia ha d’oferir-se de forma rutinària i com a tractament d’acció primerenca en la migranya crònica juntament amb medicaments amb la finalitat de que resulti ser suficientment eficaç.
www.psiquiatria.com