Els Beneficis de l’Aromateràpia com a Complement de la Teràpia Psicològica

L’aromateràpia, una pràctica antiga que ha evolucionat fins a l’actualitat, s’està integrant cada cop més en l’àmbit de la teràpia psicològica. Aquesta tècnica, que es va originar amb els antics egipcis i es va desenvolupar més al segle XX de la mà del químic René-Maurice Gattefossé, ha demostrat ser efectiva per millorar estats emocionals i aportar beneficis terapèutics significatius.

Nombrosos estudis donen suport a l’eficàcia de certes aromes en la millora de l’estat d’ànim, la qualitat del son i la reducció dels nivells d’estrès i ansietat. Els olis essencials actuen sobre el sentit de l’olfacte i arriben al sistema límbic del cervell, una regió clau per a les emocions.

Per exemple, olis com l’espígol, la rosa i el sàndal són coneguts per les seves propietats relaxants, mentre que la menta i la llimona poden millorar l’atenció i la concentració.

A Gabinet Psicològic Mataró, comptem amb professionals especialitzats en aromateràpia i altres teràpies complementàries. Si estàs interessat a explorar com l’aromateràpia pot millorar el teu benestar emocional, no dubtis a contactar-nos!