El benefici de la teràpia assistida amb animals

La teràpia assistida amb animals és àmpliament reconeguda pels seus beneficis biopsicosocials. Estudis han demostrat que la interacció amb animals no sols pot reduir els nivells de cortisol i la pressió arterial, sinó també mitigar la sensació de solitud i fomentar la integració social.

En abordar els aspectes psicològics, emocionals i físics, aquesta forma de teràpia cerca millorar l’autoestima, l’estat d’ànim i la qualitat del son, alhora que enforteix l’autonomia i la mobilitat dels participants.

Els gossos, gats, cavalls, dofins, conills i porcs de guinea són comunament seleccionats per a aquest tipus de teràpia per les seves característiques úniques i la seva capacitat per contribuir positivament.

L’equinoteràpia és especialment adequada per treballar amb persones que tenen diversitat funcional, mobilitat reduïda i dificultats d’aprenentatge.

La interacció aquàtica amb dofins proporciona notables beneficis a persones amb problemes de psicomotricitat o alteracions neurològiques.

D’altra banda, la teràpia amb conills i porcs de guinea s’adreça específicament a abordar trastorns d’ansietat i de l’estat d’ànim.

Finalment, tant la gatoteràpia com la teràpia canina són opcions ideals per treballar tant a nivell emocional com físic, oferint una connexió especial entre humans i animals.

Al nostre Gabinet de Psicologia i Psiquiatria a Mataró, oferim tant teràpia presencial com online, adaptada a les teves necessitats individuals.

Contacta’ns per descobrir com aquesta valuosa eina terapèutica pot millorar el teu benestar.