Estimular el Cervell amb Tasques Quotidianes: Enfrontant l’Envelliment de Manera Activa

Amb el pas dels anys i l’envelliment, totes les cèl·lules es veuen sotmeses a un deteriorament morfològic i funcional. És cert que l’envelliment és un procés irreversible, però el que sí que és modificable és la qualitat de vida amb què un afronta aquesta etapa.

A nivell cerebral, està demostrat que l’estimulació cognitiva ajuda a alentir el deteriorament cerebral. L’estimulació cognitiva és un conjunt de tècniques i estratègies adreçades a mantenir o incrementar el funcionament cognitiu. Poden ser exercicis de memòria, percepció, atenció, concentració, llenguatge, entre d’altres.

Però no és només això. Al nostre dia a dia, també podem estimular la nostra ment amb exercicis més pràctics.

Un exemple podria ser agafar una ruta diferent de la feina a casa. Desplaçar-se per rutes menys familiars forçarà el teu cervell a fer alguna cosa a què no estàs acostumat, deixant de funcionar en pilot automàtic i estimulant la teva capacitat per resoldre problemes i trobar solucions creatives. A més a més, experimentaràs nous estímuls que pots descobrir pel camí.

T’animes a provar-ho?

Contacta’ns per explorar més sobre aquest tema i començar a cuidar el cervell. Al nostre centre Gabinet Psicològic Mataró, podem acompanyar-te durant tot el camí cap a una ment més activa i saludable.