Saps quin tipus de comunicació utilitzes?

La comunicació és essencial a les nostres vides, però realment comprenem com ens expressem? A Psicologia, s’identifiquen quatre estils de comunicació: passiu, agressiu, passiuagressiu i assertiu. Cadascú reflecteix les nostres tendències i actituds en les interaccions quotidianes.

L’estil passiu es caracteritza per evitar el conflicte, sacrificant les nostres necessitats i desitjos. D’altra banda, l’estil agressiu tendeix a imposar-se, sense considerar sentiments o perspectives dels altres. Mentrestant, l’estil passiu-agressiu adopta una postura ambigua i expressa ressentiment de manera indirecta.

Tot i això, l’estil assertiu és el més equilibrat i saludable. Permet expressar les nostres opinions i necessitats de manera clara i respectuosa, tot fomentant el diàleg i la negociació.

Identificar el nostre estil de comunicació ens pot ajudar a comprendre millor les nostres interaccions i relacions. Al nostre centre Gabinet Psicològic Mataró, oferim teràpia i cursos d’intel·ligència emocional per millorar les nostres habilitats comunicatives i promoure un benestar emocional durador.

Amb quin d’aquests estils t’identifiques? Contacta’ns per explorar més sobre aquest tema i millorar la teva qualitat de vida. Som aquí per acompanyar-te en el teu camí cap a una comunicació més efectiva i relacions més satisfactòries.