Baixa autoestima, relación infelices

Les persones amb baixa autoestima són més propenses a continuar amb relacions infelices, segons suggereix una nova recerca

En comparació de gent que posseeix una major autoestima, la gent amb poca autoestima és menys propensa a trencar o intentar remodelar la seva relació de parella encara que sigui infeliç en ella, segons es dedueix dels resultats d’una recent recerca. Aquestes persones tendeixen a no queixar-se sobre la seva relació amb la seva parella perquè temen el seu rebuig.

La recerca, realitzada per l’equip de la psicòloga Megan McCarthy, de la Universitat de Waterloo a Canadà, suggereix que la reticència de les persones amb autoestima baixa a enfrontar-se als problemes amb la seva parella podria procedir del temor al fet que la seva acció condueixi a resultats negatius en comptes de positius. Podrien creure que no poden manifestar les seves queixes sense arriscar-se al fet que la seva parella els tiri en cara les coses per culpa de les quals aquestes persones tenen baixa la seva autoestima i que això danyi la seva relació, provocant una falta de satisfacció general encara major pel que fa a aquesta relació.

McCarthy, juntament amb els seus col·legues de recerca, té plans per emprendre un segon estudi, que tractarà sobre com l’incrementar la sensació de poder o influència en un cònjuge amb autoestima baixa pot promoure que exposi a la seva parella les queixes que abans no s’atrevia a plantejar-li.