Cannabis i Trastorn Bipolar

El cànnabis afavoreix l’aparició de símptomes maníacs i depressius en persones amb trastorn bipolar.

Investigadors del Centre Spectrum per a la Recerca de Salut Mental de la Universitat de Lancaster (Regne Unit), en col·laboració amb membres de la Universitat de Manchester, han mostrat que el consum de cànnabis pot afavorir l’aparició de símptomes maníacs i depressius en persones amb trastorn bipolar.

Per dur a terme l’estudi, liderat per la doctora Elizabeth Tyler i publicat en ‘PLoS ONE’, els experts van analitzar a persones amb aquesta síndrome però que, en aquest moment, no estaven experimentant un episodi depressiu o maníac.

Així, cada participant va haver d’anotar el seu estat emocional i el consum de drogues durant diferents hores del dia, seleccionades a l’atzar pels investigadors. En aquest sentit, molts dels quals consumien cànnabis van assenyalar que ho feien per aixecar-se l’ànim.

De fet, els experts van comprovar que aquest consum s’en alguns participants a un augment de l’estat d’ànim entre els participants encara que, també, en uns altres es va produir un increment de símptomes maníacs i depressius.