Descobreix la connexió entre cos i ment

El vincle entre el nostre cos i la nostra ment és innegable. Quan aquestes dues facetes de la nostra existència estan desalineades, poden sorgir una sèrie de problemes físics, des de tensions musculars a malalties gastrointestinals. Has notat que durant períodes d’estrès, els cabells cauen més, o experimentes problemes cutanis i digestius? És important reconèixer que moltes de les malalties comunes a la societat actual tenen races emocionals. La colitis ulcerosa, la gastritis i el dolor de Crohn, per exemple, poden estar relacionats amb l’estrès i altres tensions emocionals.

Aquests problemes, coneguts com a Trastorns Psicosomàtics, no tenen un origen purament físic, sinó que estan influenciats per factors psicològics. És essencial aprendre a identificar quan estem somatitzant. Alguns símptomes comuns inclouen mals d’esquena, molèsties estomacals, marejos, palpitacions i pèrdua de pèl.

Els trastorns psicosomàtics abasten una varietat de condicions, des de trastorns gastrointestinals fins a problemes de la pell i el sistema nerviós. Reconèixer la connexió entre les nostres emocions i la nostra salut física és el primer pas per abordar aquests problemes de manera efectiva.

En molts casos, les persones que experimenten trastorns psicosomàtics s’enfronten a sentiments d’ansietat i de frustració, ja que els símptomes físics poden ser desconcertants i difícils de tractar amb mètodes convencionals. És crucial entendre que la teràpia psicològica pot ser una poderosa eina per abordar aquests problemes a llarg termini.

Al nostre centre de psicologia i psiquiatria a Mataró, comptem amb professionals dedicats que poden ajudar-te a entendre i superar aquests desafiaments. No dubtis a contactar-nos per obtenir més informació i començar el teu viatge cap al benestar emocional i físic.

María Zubia del Barrio
Psicóloga