Cristina Martinez al programa 8 al dia de 8TV

Ahir dia 3 de gener, la nostra directora i psicòloga del Gabinet Psicològic Mataró, Cristina Martínez, va ser entrevistada al programa de televisió 8 al dia de Josep Cuní de 8TV. 

Va parlar sobre com la boira i la falta de sol que aquests últims dies estan sofrint els habitants de la zona de Lleida afecta en el seu estat d’ànim. I és que la falta d’hores de sol està demostrat que provoca una disminució de la producció de l’hormona serotonina, un neurotransmissor que regula l’estat d’ànim. A majors concentracions de serotonina en el cervell, millor és l’estat d’ànim. Així mateix, la falta d’hores de llum estimula la producció de melatonina, que indueix al somni i al cansament. 

Per això, els països nòrdics, són els que presenten majors taxes de depressió entre els seus habitants, així com les majors taxes de suïcidi d’Europa. 
Al nostre país, es calcula que cada dia se suïciden 10 persones, mentre que als països nòrdics, llista encapçalada per Lituània, Estònia i Letònia i seguit per la resta de països escandinaus, aquestes xifres pràcticament es dobleguen.

L’explicació radica que aquestes persones, sobretot aquelles que presenten una major tendència a la depressió i al trastorn bipolar, en estar exposades a menys hores de sol, els seus nivells de serotonina en el cervell són menors i lamentablement el seu estat d’ànim és més baix.

És important que la persona mantingui una actitud positiva davant la falta de llum solar, sigui aquesta per culpa de la boira o de la pluja i tracti de treure el costat positiu de cadascuna d’aquestes condicions meteorològiques. Les activitats a l’aire lliure són més atractives, però si el temps no acompanya, també podem fer moltes altres coses dins de casa o en llocs protegits del fred. El més important és mantenir una actitud positiva i un bon niv el d’activitat que ens permeti sentir-nos gratificats i contents amb allò que fem.

Per veure l’entrevista completa poden seguir el següent enllaç: 

cristina martínez

Com afecten les persones els trastorns ambientals? Parlem amb la psicòloga Cristina Martínez

Gepostet von 8 al dia am Dienstag, 3. Januar 2017