La importància dels objectius vitals

Sabies que tenir un propòsit en la vida et farà viure més i millor?

Per tenir una vida satisfactòria i plena és imprescindible que et marquis fites significatives.

Algunes persones busquen donar un significat a les seves vides a través de la família, altres a través de la feina i els diners i altres a través de la religió. No obstant això, molts altres viuen per inèrcia i es deixen portar per la rutina, com a autèntics robots.

És important marcar diversos propòsits o metes vitals, per no centrar tota la nostra atenció i esforç en un sol objectiu. A més, cal tenir en compte que les metes pots canviar al llarg de la vida ja que els nostres interessos són canviants i evolucionen a el ritme que nosaltres també evolucionem.

Tenir objectius a la vida ens mobilitza i ens encamina cap a una direcció, i ens anima a moure’ns en aquesta direcció amb ànim i responsabilitat.

La motivació té molt a veure amb la capacitat de posar-te aquestes fiques, ja que una persona que aconsegueix una meta significativa és una persona que viu més feliç i més motivada per assolir noves fiques.

Els objectius pots ser materials com comprar-te el cotxe dels teus somnis o comprar una bonica casa amb piscina , o immaterials com aprendre a ser més tolerant o tenir més paciència amb els meus fills. Siguin materials o no, tots sumen i tots són importants.

Però més enllà dels objectius, també és clau tenir una missió a la vida, donar un sentit a la teva existència. De vegades porta anys entendre quin és el teu propòsit més important a assolir, però un cop el tens, la teva vida en general és més fàcil i la teva actitud és molt millor, ja que tot cobra sentit. Treballa per trobar els teus objectius i veu més enllà i busca quin és el teu MISSIÓ.

Et proposo que elaboris una llista d’objectius vitals a llarg termini (a aconseguir al llarg de la vida), a mig termini (a assolir en el proper any) ia curt termini (a assolir en el proper mes). Revisa sovint les teves llistes i fixa’t bé si estàs ben encaminat o has de fer algun canvi per posar-te en el camí adequat.

Text: Cristina Martínez Viana

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *