Com fer amics si no ets molt sociable

No tots som persones sociables, però això no significa que no necessitem de l’amor humà i companyia. Pot ser que necessitem esforçar-nos una mica més, però totes les persones tenim l’habilitat de fer i mantenir amistats duradores. Abans d’etiquetar-te com un “solitari”, llegeix aquest article per aprendre com fer amics i ser sociable no important el tímid, callat i pessimista que puguis ser.

Part 1 de 2: Superar reserves personals

1. Deixa les teves inseguretats. Si constantment et crítiques a tu mateix i et dius que no ets agradable per a les persones que t’envolten, aquest missatge és el que posaràs en els altres i la gent s’allunyarà de tu. Abans de fer amics primer has de “creure” que pots fer amics.

a. Les persones que són tímides tendeixen a evitar el contacte social perquè anticipen un resultat negatiu. Tracta de no crear escenaris en el teu cap abans que aquests succeeixin, i prenles coses com venen.

b. Digues-te a tu mateix que ets sociable. Fins i tot si al principi no ho creus, mentre més et diguis que ets capaç de fer amics, que ets interessant i agradable, més fàcil serà que interactuis amb els altres. Tracta de dir-t’ho tots els dies. Si et comences a criticar a tu mateix dient coses com “Sóc un perdedor” llavors immediatament corregeix aquest pensament i digues-te a tu mateix que no és cert.

c. Fes una llista de les teves qualitats positives, no importa qui ets, tens qualitats positives que pots aportar a una amistat. Fes una llista de totes les coses que creguis que pots oferir als altres, com ser lleial, divertit, intel·ligent etc. Tracta de no enfocar-te en les coses superficials com la forma en que et veus.

2. Sigues positiu. Tots volen estar al voltant d’algú positiu, animat i feliç. Recorda que ser una persona negativa és la teva decisió; ningú està destinat a ser una persona negativa. No obstant això, portarà una mica de temps canviar la teva perspectiva.

a. Tracta de contrarestar cada pensament negatiu amb un positiu. No importa on estiguis o que estiguis fent, tracta de trobar almenys un aspecte positiu de la teva situació.

b. És important ser positiu quan parlis amb altres persones. Ningú vol estar al voltant de gent que constantment es queixa dels seus problemes. Això és important quan coneguis nova gent. Comparteix els punts positius de la teva vida en lloc dels negatius, i immediatament trobaràs gent que se senti atreta a tu i vulgui conèixer més sobre tu.

3. Deixa de jutjar als altres. Ningú és perfecte, ni tan sols tu. Si segueixes esperant al fet que algú perfecte arribi a la teva vida, estaràs esperant per un llarg temps. No necessàriament vol dir que has de ser amic de totes les persones que coneixes, però has d’estar disposat a conèixer persones abans d’allunyar-les.

a. Els teus amics no han de ser com tu. De fet, de vegades les millors amistats neixen de les persones amb personalitats oposades, o gustos oposats. No rebutgis a les persones solament perquè no comparteix el mateix gust per la música o opinions sobre política. El que importa és com l’altra persona et fa sentir quan aquestes al seu costat.

4. Sigues genuí. Si vols fer amistats veritables i duradores, hauràs d’estar disposat a deixar que els altres entrin a la teva vida i crear un sentiment de confiança mútua. Pregunta’ls com estan i escolta el que diuen. Ofereix suport si algú confia en tu, i sempre mantingues en secret la informació que comparteixen amb tu.

a. No facis xafarderies dels teus amics. Encara que una mica de xafarderia entre els teus amics de tant en tant pot ser inofensiu, fer-ho constantment o parlar negativament a les seves esquenes pot projectar una mala imatge de tu, i els teus amics es resistiran a confiar en tu en el futur.

b. Aprèn a posar-te en les sabates dels altres. Si apareix algun conflicte, considera la perspectiva de l’altra persona, i pensa en com et sentiries en la seva posició. Aprenent a sentir empatia t’ajudarà a reduir els sentiments de ràbia, gelosia i ressentiment que poden estar evitant que tinguis amistats veritables.

Part 2 de 2: Busca oportunitats per conèixer a altres persones

1. Observa el teu llenguatge corporal. Si estàs a una festa o una trobada social, el teu llenguatge corporal és extremadament important. Evita creuar els braços, parar-te en el passadís, arrugar el front, o observar detingudament al teu telèfon, totes aquestes coses suggereixen que no vols que ningú se t’apropi.

a.. Assegura’t de somriure. Somriure et fa veure com una persona oberta a conèixer altres persones, menys intimidant i més atractiva. Fins i tot si has de forçar-la, posa un somriure en el teu rostre. Eventualment t’acostumaràs a això.

2. Parla amb estranys. Si vols ser una persona sociable, no pots separar la teva vida sociable de la teva vida laboral, vida escolar o vida familiar. Per ser en realitat sociable, has de ser amistós en tots els aspectes de la teva vida. Practica això en saludar i ser amistós amb tots els que trobis, des de la persona del banc, els teus mestres fins al cambrer d’una cafeteria.

3. Pren la iniciativa. No esperis constantment que els teus amics et truquin i facin plans. Ser passiu i no iniciar plans fa l’efecte que no t’interessa la seva amistat. Si vols veure als teus amics, aixeca el telèfon i truca’ls

a. Considera fer una festa i convida a tots els teus amics, companys i companyes de feina. Digues que poden portar als seus amics i fer l’esforç de conèixer nous amics.

b. Realitza activitats divertides per convidar als teus amics. Convida’ls a esmorzar i pregunta’ls si volen veure una pel·lícula, o digues que realitzin una activitat a l’aire lliure.

4. Digues sí a noves oportunitats. Amb cada nova situació et dónes l’oportunitat de conèixer noves persones. Si algú et convida a una festa on no coneixes a ningú, llavors dóna un sí. Mai saps a qui pots conèixer, i si no coneixes a ningú no tens res a perdre.

a. Crea noves oportunitats per a tu mateix. Realitza nous passatemps, uneix-te a algun equip d’esport, o viatja a algun lloc. Intenta seleccionar activitats que involucrin estar envoltat d’altres persones.

Font: wikihow.com