La teràpia regresiva

Una regressió la podem definir com el procés de reviure un moment esdevingut en el nostre passat. Cal esmentar que reviure i recordar són dos conceptes diferents. Quan recordem utilitzem la part de l’intel·lecte, la part racional, el nostre lòbul frontal. En canvi, reviure significa sentir en el moment present les emocions, sentiments, sensacions, percepcions, reaccions,… Tot això acompanyat dels pensaments, creences, idees que experimentem en el passat.

 

L’abordatge terapèutic és holístic, és a dir, es té en compte l’àrea mental, emocional, física i espiritual per a poder connectar amb l’experiència i alliberar-la, processar-la, desactivar-la, transformar-la.

 

Els pioners a portar al nostre país la Teràpia Regressiva han estat, principalment, el Dr. Brian Weiss i el Dr. José Luis Cabouli. Tots dos tenen moltíssima experiència en aquest camp i han escrit gran quantitat de llibres en els quals es pot comprovar el gran benefici que pot aportar aquesta teràpia.

 

Les sessions de Teràpia Regressiva han de ser dirigides per experts altament qualificats en la matèria per a ajudar el pacient a assolir els objectius terapèutics durant el procés. El terapeuta utilitza diverses tècniques, eines i estratègies, que poden ser hipnòtiques o no hipnòtiques, per a aconseguir que la persona connecti amb aquests records que resideixen al subconscient i poder reviure’ls. Fent ús d’un simbolisme seria com baixar al soterrani dels nostres records per a rescatar-los. El pacient està conscient en tot moment i decideix com processar l’experiència; ja que l’objectiu d’aquesta teràpia és fer conscient l’inconscient per a transformar. Així doncs, el pacient exerceix un rol actiu en cadascuna de les sessions.

 

La Teràpia Regressiva resulta molt útil per a poder alliberar la sobrecàrrega emocional i física, fer conscient l’inconscient, comprendre com aquest record, experiència, vivència continua afectant en el moment present, desactivar, processar, sanar, transformar l’impacte d’aquestes experiències a l’aquí i ara. Podem parlar de diferents tipus de regressions depenent del moment que es reviu: disseny de vida, vida intrauterina i naixement, infància, adolescència i vida adulta, vides passades, mort i espai entre vides, progressions cap al futur. Aquesta teràpia, no sols la podem utilitzar per a solucionar un símptoma o conflicte sinó també com a camí d’autoconeixement i transformació personal (la qual cosa ens pot enriquir i beneficiar moltíssim en el nostre desenvolupament vital).

 

Al nostre Centre de psicologia i psiquiatria, situat en ple cor de Mataró, comptem amb un equip de professionals altament qualificats en aquesta teràpia i en moltes altres. Si creus que podem ajudar-te estarem encantats d’atendre’t.

 

Norma Gallart Sánchez.