Les memòries prenatals

La majoria dels models de psicoteràpia s’han centrat a abordar les problemàtiques i trastorns que la persona ha patit des de la seva infància fins al moment present. No obstant això, cada vegada s’està tenint molt més en compte el paper fonamental que juguen les memòries prenatals a la nostra salut mental, emocional, física.

 

Molts dels traumes que ens aguaiten tenen el seu origen a les memòries prenatals (vida intrauterina) i naixement que, encara que latents, influeixen en el nostre moment i estat actual. Rescatant del subconscient la informació necessària podem alliberar, transformar i sanar aquests traumes, creences, patrons, emocions… Per això resulta crucial abordar amb especial interès aquesta temàtica.

 

Les memòries prenatals són totes aquelles memòries que han estat impregnades a les cèl·lules a través dels impactes emocionals, sensacions, experiències que l’embrió/fetus ha rebut a través de diversos canals i ha emmagatzemat, processat mitjançant programes inconscients. Quan es viuen impactes emocionals, d’intensitat considerable, durant l’embaràs les cèl·lules i les seves funcions queden afectades donant com a resultat que aquests traumes puguin romandre després del naixement i cronificar-se a la vida adulta.

 

Indagar sobre l’inici de la teva vida i treballar en això et pot ajudar a respondre interrogants que han estat molt de temps presents, a donar sentit a experiències viscudes, a conèixer-te millor, a adquirir les eines per a construir el teu futur comprenent el teu passat.

 

Estudis científics refereixen que aquest estudi de l’inici de vida englobaria els 6 mesos abans de la concepció a més del període gestacional pròpiament dit; ja que seria totalment decisiu, crucial i determinant per al nostre futur. El paper fonamental que exerceix la vida afectiva intrauterina, la importància de les reaccions dels progenitors, la influència dels incidents, de les emocions maternes, del seu estat anímic, de la gestió duta a terme, etc. Tot això quedarà reflectit a la nostra vida actual. La influència d’aquests primers mesos és tan gran que determina la manera d’enfrontar-nos als reptes, de relacionar-nos en l’àmbit intrapersonal i interpersonal, el nivell de gestió emocional, l’existència de patrons mentals, creences i esquemes mentals.

 

Important formular les següents preguntes i poder indagar en la seva resposta: Va ser un embaràs buscat/planificat? Va ser un embaràs desitjat? Et van tenir per a “salvar” la seva relació de parella? Com es van sentir els teus pares quan es van assabentar de la notícia? Desitjaven nen o nena? Va haver-hi alguna pèrdua gestacional prèvia? Com era l’estat emocional dels teus pares abans de l’embaràs? I durant l’embaràs? I l’estat de salut física? Parlaven amb tu durant l’embaràs? Va succeir alguna situació traumàtica durant la gestació?

 

L’embrió/fetus sent i percep els sentiments materns i les experiències queden gravades a foc a la memòria primitiva que residiran en el pla subconscient i condicionaran la resta d’experiències. A través de la teràpia de la vida intrauterina aquestes memòries es poden desactivar, reprogramar, alliberar, sanar.

 

Si estàs interessat/ada en aquesta teràpia i creus que et pot ajudar en el teu procés actual acudeix al nostre gabinet de psicologia i psiquiatria, situat en ple centre de Mataró, on comptem amb professionals altament qualificats en la temàtica. Estarem encantats d’atendre’t.

 

Norma Gallart Sánchez.