La vibració de les emocions

L’il·lustre psiquiatre nord-americà, doctor en filosofia i medicina, David Hawkins, en el seu llibre “El Poder Contra La Força” explica que en ser tots els àtoms energia, això també es podia aplicar a la consciència humana. La seva tesi doctoral va ser validada científicament, i postula que tots els objectes posseeixen energia i que aquesta energia produeix una vibració determinada.

 

El Dr. Hawkins va crear i va elaborar l’Escala de la Consciència que es representa a partir d’un gràfic el qual va d’1 a 1.000; sent el primer el nivell de vibració d’un bacteri i aquest últim valor la vibració interna més elevada que pot aconseguir un ésser humà. Aquestes freqüències vibratòries són mesurables i estan basades en proves musculars que realitzen el mesurament pertinent.

 

A l’Escala queda reflectit que les emocions catalogades com a “desagradables” (com per exemple la ira, la culpa, la vergonya…) vibren a freqüències més baixes i les “agradables” (amor, alegria, pau…) ho fan a freqüències més altes. D’aquesta manera va dissenyar un Mapa de la Consciència en el qual explica com evoluciona aquesta fins a aconseguir el nivell superior.

 

Diferencia dos nivells: el Nivell de la Força Física i el Nivell del Poder Espiritual. En el Nivell de la Força Física se situen les següents emocions de menor a major nivell de vibració representat pel seu algorisme corresponent: vergonya (20), culpa (30), apatia (50), patiment (75), por (100); desig (125), ira (150), orgull (175). I el Nivell del Poder Espiritual està format per: coratge (200), neutralitat (250), voluntat (310), acceptació (350), raó (400), amor (500), alegria (540), pau (600), il·luminació (700-1000).

 

A l’estudi que va efectuar el Dr. Hawkins es va observar que la mitjana vibracional de la majoria de persones se situava al 207 de l’Escala (més del 85% de la població) i que el nivell al qual hauríem d’aspirar seria el de 500 en endavant. La freqüència energètica d’una persona no sols l’afecta a ella sinó també a l’entorn que l’envolta.

 

Els bloquejos, traumes, conflictes, negativitats, relacions tòxiques, etc. ens fa baixar el nivell de vibració d’una manera significativa. En canvi, la resolució, afrontament, resiliència, empoderament, amor propi, relacions sanes, autocura… eleven la nostra vibració. També podem elevar-la a través de la música, ja que s’ha comprovat que pot actuar com a eina terapèutica per a expressar, alliberar, transformar i sanar estats emocionals. Les més apropiades per a elevar la nostra vibració són les músiques harmòniques com ara la música clàssica, bols tibetans, cants gregorians, òpera, sons de la naturalesa, instrumental, mantres.

 

Si desitges més informació sobre aquesta temàtica o altres no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i estarem encantats d’atendre’t. El nostre centre de psicologia i psiquiatria, situat a la part cèntrica de Mataró, disposa d’un gran equip de professionals que ofereixen sessions tan presencials com en línia perquè triïs la modalitat que més s’ajusti a les teves necessitats.