Atur i depressió

Els adults joves aturats tenen tres vegades més risc de depressió, en comparació dels seus homòlegs, troba un estudi recent.

“La desocupació i la depressió es relacionen de forma significativa entre els adults joves”, va dir l’autora capdavantera, Robin McGee, de la Facultat de Salut Pública Rollins de la Universitat de Emory, a Atlanta.

“Segons els resultats, no sabem si la desocupació contribueix a la depressió o la depressió a la desocupació”, va dir McGee. “Els adults joves aturats són una població que podria beneficiés d’intervencions de salut mental i enfocades en l’ocupació. Si aquestes intervencions es proveeixen aviat, potser puguem ensenyar a les persones habilitats que podrien tenir un impacte per a tota la vida”.

Per a l’estudi, McGee i la seva col·laboradora Nancy Thompson, professora associada de la Emory, van usar dades del Sistema de Vigilància dels Factors de Risc Conductuals de 2010, una enquesta nacional que avalua les conductes sanitàries de risc. Van observar en específic a persones de 18 a 25 anys d’edat, per determinar el grau de depressió entre els adults joves aturats.

Van trobar que gairebé el 12 per cent dels joves adults estaven deprimits, i al voltant del 23 per cent estaven aturats. El risc de depressió va ser tres vegades més alt entre els joves adults aturats que entre els empleats, segons l’estudi.

Els autors especulen que el vincle entre la desocupació i la depressió podria ser resultat de factors del desenvolupament, com la incertesa que senten els adults joves en passar a l’adultesa, i els canvis en les seves relacions socials i a la seva xarxa de respatller.

A més, la depressió entre els adults joves aturats podria relacionar-se amb l’estrès a causa dels retards a aconseguir les metes vitals. Alguns adults joves podrien experimentar un estrès similar als adults majors, com l’estigma relacionat amb la desocupació.