
Blog


L’Alexitímia
La detecció, i molt menys la comprensió i exteriorització de les nostres emocions no suposa una tasca senzilla. En moltes ocasions ens costa determinar què ens passa, perquè ens sentim de determinades maneres, des de quan, i fins i tot…

Enuresi: característiques i estratègies d’intervenció
L'emissió repetida d'orina, al llit o a la roba, i de manera voluntària o involuntària, constitueix el que avui dia anomenem Enuresi. Per constituir un trastorn però, ha d'aparèixer un mínim de dues vegades a la setmana durant tres mesos,…

Què són les depressions atípiques i melancòliques?
La tristesa és una de les emocions més típiques i freqüents de l'ésser humà. Tots, en base a la nostra experiència, podem definir més o menys en què consisteix. Sabem que apareix en moments complicats, com ara quan alguna cosa ens ha…

Beneficis de la respiració i la relaxació
L'afrontament del malestar, sigui aquest causat per esdeveniments interns (pensaments, dolor físic ...) o externs (discussió amb la parella, problemes a la feina...), es pot fer de diferents maneres. En moltes ocasions busquem trobar una solució…

Autisme: Indicis i característiques principals
Com podem saber si un/a nen/a presenta autisme? En què es diferencia d'altres problemàtiques infantils? Què podem fer per detectar--ho el més aviat possible?. Són moltes les preguntes que es generen al voltant d'aquesta àmplia categoria.…

Assertivitat i Autoestima
Si ho pensem, pot resultar-nos relativament difícil recordar l'última setmana o fins i tot l'últim dia on no haguem interaccionat. Fins i tot en aquells moments en què potser no ens venia de gust, o en els quals ens hem esforçat per no…

El Trastorn d’evitació/restricció de la ingestió d’aliments
Els problemes alimentaris constitueixen un dels reptes més freqüents i complexos en la nostra societat actual. Molts d'ells, com el que aquí es comentarà, comencen a manifestar-se en edats primerenques, generant d'una banda un malestar significatiu…

Situacions controlables i incontrolables: Diferències i conseqüències
Les nostres vides es troben plenes de situacions i experiències que ens fan evolucionar i desenvolupar-nos com a persones. Algunes d'elles, si ho pensem, és possible que les hàgim percebut com desbordants, o difícilment combatibles.…

Trastorn Obsessiu – Compulsiu (TOC): Conceptualització i principals rituals
El Trastorn Obsessiu-Compulsiu (TOC) es defineix com la patologia mental en la qual apareixen pensaments, impulsos o imatges recurrents i persistents que s'experimenten com a intruses/inapropiades i causen ansietat o malestar. La persona,…

Pors i fòbies: Conceptualització i estratègies d’afrontament
La por constitueix una de les principals emocions, tant de l'ésser humà com d'altres espècies. Tots, o gairebé tots nosaltres l’hem experimentat en algun moment de la nostra vida, i fins i tot si ho pensem, és possible que hagi aparegut…

L’entorn alimentari influeix en el sobrepes i l’obesitat infantil
A Espanya, segons dades de l'Enquesta Nacional de Salut 2011-2012, l'obesitat ha passat d'afectar al 7,4% de la població (1987) al 17% a l'actualitat. En el cas dels nens, un de cada deu presenta obesitat i dues de cada deu, sobrepès, amb percentatges similars en tots dos sexes. Són dades similars als d'Estats Units, on existeix el major nivell d'obesitat del món. A més, s'està detectant que l'obesitat apareix en edats cada vegada més primerenques i en la majoria de casos és d'origen multifactorial.

El nostre centre de psicologia, psiquiatria, neuropsicologia i logopèdia t’ofereix totes les solucions que necessites
Contacte
C/ Sant Benet, 41 bxs
08302 Mataró, Barcelona, Espanya
937 908 596 / 636 768 455
info@gabinetpsicologicmataro.cat
Dill-Div: 9:00-20:00
08302 Mataró, Barcelona, Espanya
937 908 596 / 636 768 455
info@gabinetpsicologicmataro.cat
Dill-Div: 9:00-20:00
