Blog
Tot el que has de saber

La impulsivitat: definició, característiques i estratègies per manejar-la

Aquest concepte constitueix un dels trets de personalitat més predominants de la nostra societat. A nivell general, el podem definir com la predisposició a actuar o reaccionar de forma ràpida, espontània o inesperada davant d'estímuls o situacions externes o internes (del propi individu) sense existir una reflexió prèvia sobre les possibles conseqüències dels comportaments adoptats.

La indefensió apresa

La teoria de la indefensió apresa apareix per primera vegada als anys 70, obra de Martin Seligman.

La negació com a mecanisme de defensa

Podem definir els mecanismes de defensa com processos interns o inconscients que s'encarreguen de minorar les conseqüències negatives generades per esdeveniments intensos, de tal manera que l'individu pugui continuar funcionant normalment. D'aquesta manera, procuren mantenir el balanç psicològic.

Ser pares d’un nen amb TDAH: pautes educatives (II part)

En l'anterior article parlem sobre les pautes educatives generals a aplicar amb nens amb TDAH (i que podrien aplicar-se també a nens amb Trastorns de conducta en general).

Distorsions cognitives; Característiques i repercussió

Al llarg de les nostres vides, i des que naixem, contribuïm directament a la construcció de les diferents realitats que ens envolten.

La Depressió Preescolar

Tot i que la Depressió Major a l’etapa infantil (a partir dels 6 anys) ha estat reconeguda com un trastorn psiquiàtric greu i recurrent, el fet que les investigacions s’hagin centrat en la seva majoria en nens majors de sis anys, junt amb l’escepticisme en quant que nens tan petits com els preescolars poguessin experimentar una malaltia tan complexa com la Depressió Major, ha fet que la Depressió Preescolar esdevingui un trastorn força desconegut.

Perfeccionisme. Virtut o limitació?

El constructe perfeccionisme, certament posseeix en si mateix una connotació clarament positiva, segons la qual a nivell social entenem que pot facilitar-nos l'adaptació i l'acompliment en cadascuna de les àrees que engloben les nostres vides (personal, familiar, social, laboral, etc.). En aquest sentit, alguns autors destaquen que alguns components com la fixació de metes elevades, la tenacitat per assolir-les, l'interès productiu, el desig de creixement i superació, i la necessitat d'ordre i organització, poden promoure l'expansió de coneixements, l'establiment d'hàbits de treball adequats, un major esforç i dedicació, i per tant, una millor execució en les nostres activitats quotidianes.

Resiliència i benestar

Si fem una mirada enrere de les nostres vides, molt possiblement serem capaços d'identificar algun moment en el qual hàgim estat capaços de sobreposar-nos davant un esdeveniment negatiu o advers. Així, la resiliència s'entén com la capacitat d'assumir amb flexibilitat situacions límit i sobreposar-se a elles, afavorint l'adaptació positiva i el reajustament psicològic i emocional.

Xarxes socials i autoestima

Actualment, i des de fa un temps més o menys breu, ens trobem immersos en un món en constant evolució, on la proliferació de la tecnologia forma part del nostre dia a dia.

Els prejudicis: característiques i repercussió

Podem definir prejudici com una opinió, valoració o crítica sobre algú o alguna cosa de manera anticipada.

La importància del seguiment i la prevenció de recaigudes

En tot tipus d'intervenció, sigui psicològica, mèdica (entre elles la psiquiàtrica) o de qualsevol altra modalitat, hi ha diferents fases les quals la seva variabilitat pel que fa a importància, és mínima.

La negociació familiar

Sovint hem sentit a parlar de la importància de la negociació familiar, però alhora, ens vénen dubtes que fan plantejar-nos preguntes com; què és exactament? Quan l’hem d’utilitzar? De quina manera? Ens aportarà beneficis?

El nostre centre de psicologia, psiquiatria i neuropsicologia t’ofereix totes les solucions que necessites.

Contacta’ns

Horari

Dilluns a divendres  9:00 a 21:00
Dissabte i diumenge tancat

Més informació