Blog
Tot el que has de saber

Què són i com podem detectar alumnes amb altes capacitats?

Els nens i adolescents amb altes capacitats obtenen respostes notablement per sobre la mitjana d’altres individus de la mateixa edat, experiència o entorn. No només és en l’àrea cognitiva on obtenen resultats molt satisfactoris sinó que poden destacar en altres àmbits com en l’artístic/creatiu, l’esportiu...

Com encarar el retorn a la rutina

Després d'un període més o menys prolongat de relaxació, tranquil·litat i en definitiva, de desconnexió, el retorn als hàbits rutinaris pot resultar complicat i fins i tot provocar certes alteracions físiques i emocionals.

Sexualitat i parella

La sexualitat és una part essencial de les nostres vides, i especialment de les relacions de parella.

Senyals d’alerta en el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)

El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) és un trastorn del desenvolupament; és a dir, una alteració o retard en el desenvolupament de funcions vinculades a la maduració del sistema nerviós central que s'inicia en la infància i segueix un curs evolutiu estable.

Mindfulness en el sistema educatiu

El mindfulness o "consciència plena", és un terme que, tot i que posseeix les seves arrels en la meditació, i concretament en el budisme, actualment al·ludeix a un procediment o tècnica psicològica encarada a que la persona adquireixi l'habilitat o capacitat de centrar la totalitat de la seva atenció en el moment present, adoptant una postura no interpretativa ni jutjadora, on cada pensament, sentiment o sensació que sorgeixin sigui reconegut i acceptat com a tal.

La Reestructuració Cognitiva (RC)

La forma en què interpretem i emmagatzemem els diferents esdeveniments posseeix una influència directa en la manera en què ens sentim i actuem.

¿Perquè es produeix el fenòmen de Déjà Vu?

Aquest terme, traduït com "ja vist", va ser introduït per Emile Boirac durant el segle XIX, i s'utilitza per designar el fenomen segons el qual tenim la sensació que la situació que estem experimentant, ja l'hem viscut o presenciat en alguna ocasió.

La importància de l’entorn

En la gran majoria de problemàtiques en què ens trobem al llarg de tota la nostra vida, a més d'existir una evident repercussió personal, podem identificar una clara transcendència a diferents nivells dins del nostre entorn.

El trastorn del vincle reactiu: característiques i repercussió

Des del moment en què naixem ens trobem immersos en un món ple d'estímuls, l'aprenentatge i afrontament condicionaran la nostra forma d'encarar i relacionar-nos en les diferents situacions vitals futures.

Xarxes socials i autoestima

Actualment, i des de fa un temps més o menys breu, ens trobem immersos en un món en constant evolució, on la proliferació de la tecnologia forma part del nostre dia a dia.

L’evitació com a estratègia d’afrontament

Des dels nostres orígens, entre moltes de les característiques, conductes i objectius que ens defineixen com a éssers humans, hi ha un en comú a tot ésser viu; la supervivència.

La pèrdua de memòria: repercussió, causes i recomanacions

La memòria, tot i constituir un terme molt ampli i general, és un magatzem de capacitat limitada.

El nostre centre de psicologia, psiquiatria i neuropsicologia t’ofereix totes les solucions que necessites.

Contacta’ns

Horari

Dilluns a divendres  9:00 a 21:00
Dissabte i diumenge tancat

Més informació