
Blog


La paràlisi del somni
Quan dormim, i sobretot quan descansem bé, tots som conscients de com resulta de beneficiós per al nostre dia a dia, i sobretot per al nostre rendiment. Notem el cap clar, es redueixen els mals de cap i tensionals, i fins i tot podem notar…

Sobreestimulació digital en nens i adolescents: repercussió i alternatives
L'avenç i la proliferació vertiginosa del món digital és una realitat. Suposa un dels grans temes en la nostra societat actual, i té una vinculació clara i directa amb el món de la salut mental, i especialment en nens i adolescents. En…

Com ajudar davant la pèrdua
La mort és una realitat i potser l'única certesa que tenim des que naixem. Encara que acostuma a guardar relació amb el pas del temps, i idealment ho volem així, de vegades, malauradament succeeix abans del previst. Així, i tot i saber-ho,…

Addiccions tòxiques: característiques i dades significatives
Quan parlem d'addiccions, podem diferenciar entre les referides a substàncies o tòxiques i les comportamentals, o no associades a drogues. Ambdues modalitats mostren una incidència particularment alta, i encara que les segones guanyen un…

Diferències entre el gaming i el gambling
Ens trobem immersos en un món tecnològic. L'avenç en el desenvolupament de noves plataformes, eines i aplicacions és cada cop més exponencial, i això té un clar impacte en la nostra societat. En certa manera, fins i tot ens podem sentir…

Models i conceptes transdiagnòstics: cap a una nova concepció de la psicopatologia
El concepte transdiagnòstic representa un enfocament que formalitza o defineix els trastorns mentals sobre la base d’un conjunt de processos i factors etiològics, cognitius i conductuals, que són compartits per diferents grups de trastorns.…

L’egocentrisme: trets característics
La personalitat egocèntrica, o egocentrisme, es pot definir com aquell patró de comportament i de percepció, en què la persona s'arriba a creure el centre de totes o la major part de preocupacions i atencions. El terme deriva del llatí,…

Tipus de vincle
El vincle és l'enllaç emocional i especial que es genera amb persones significatives del nostre entorn, i especialment amb la nostra mare. Implica un intercanvi de cura, consol i plaer, que es tradueix en una relació afectiva íntima en què…

L’acceptació
La gestió emocional dels esdeveniments interns i externs que es van succeint a les nostres vides, no sempre és fàcil. Si ho pensem, segurament podem ser conscients que hi ha situacions, i sobretot estats emocionals, que ens costa tolerar,…

Quan anar al psicòleg/òloga?
Prendre la decisió d'acudir a un professional no és fàcil. Implica identificar en un mateix o en els altres una dificultat o situació millorable, i arribar a la conclusió de que necessitem ajuda per gestionar-la. Si ja de per si això és…

La inoculació d’estrès
Podem definir l'estrès com un estat psicològic, emocional i físic que apareix com a conseqüència d'una demanda excessiva real o percebuda, i en què apareixen alteracions com ara fatiga, tensió, irritabilitat, preocupació o angoixa. Així,…