
Blog


Què és i com ens pot ajudar l’assertivitat?
Les habilitats socials són recursos, eines, conductes específiques que ens ajuden a desenvolupar-nos en un món social i interactiu. Aquestes, ens permeten crear i mantenir vincles amb els altres, o fins i tot trencar-los en cas de veure-ho…

Variables implicades en la presa de decisions
Les nostres vides estan plenes de decisions, d'accions que ens porten a aconseguir allò que volem. Algunes poden considerar-se gairebé (per no dir completament) automàtiques; posar-nos les sabatilles al llevarnos, obrir l'armari de roba,…

¿Acudir o no anar al psicòleg?
A vegades pot existir certa reticència a l'hora de demanar ajuda a un professional de la salut mental. Això pot passar per diferents raons, entre les quals es troben principalment emocions com la vergonya o la por, una percepció distorsionada…

El pessimisme defensiu: definició i falsos beneficis
De vegades podem ser els nostres pitjors enemics. Podem adoptar maneres de veure'ns a nosaltres mateixos i als esdeveniments que considerem útils i adequades, però que en realitat únicament actuen com a barreres i frens per al nostre desenvolupament.…

A què es deuen les sensacions temudes en els Atacs de Pànic?
Un atac de pànic es defineix com l'aparició sobtada de por o de malestar intens que assoleix la seva màxima intensitat en minuts i durant el qual es produeixen una sèrie de símptomes com poden ser palpitacions, tremolor, sudoració, nàusees,…

La resiliència: definició i característiques
Al llarg de tota la nostra vida, passem per situacions que poden resultar-nos difícils de superar, d'afrontar. Fins i tot al llarg d'un mateix dia podem patir contrarietats que ens posin a prova, tant a nivell emocional com físic. Així, de…

La Sensibilitat a l’Ansietat: què és i com funciona
A l'hora d'explicar i comprendre els diferents problemes psicològics i emocionals, s'han anat realitzant diferents propostes, algunes de les quals permeten delimitar millor quina pot ser l'etiologia i/o l'explicació per al manteniment d'algunes…

El poder de l’autoestima
Podem definir l'autoestima com el concepte, la valoració, o el conjunt de sensacions que tenim sobre nosaltres mateixos, englobant pensaments, sentiments i actituds. Constitueix d'aquesta manera un constructe dinàmic, el qual pot estar format…

Diferenciació entre emocions primàries i secundàries
Els humans som éssers complexos. Estem conformats per una sèrie de característiques i processos que ens fan únics, i ens permeten una millor adaptació al món que ens envolta. Entre aquest entramat d'elements, tenim el meravellós món…

Trastorn d’Ansietat per Separació: característiques i rellevància actual
Tots nosaltres tenim formes diferents de viure, i de patir la situació en què estem immersos des de fa ja unes setmanes. Durant aquest temps, hem pogut experimentar sensacions i emocions diverses com por, angoixa, ràbia, impotència ... També…

La necessitat de control: conceptualització i falsos beneficis
Les persones passem gran part de les nostres vides fent prediccions, i prenent decisions en base a aquestes. Actuem com petits científics que busquen assegurar-se dels esdeveniments, abans fins i tot de que passin. A mesura que anem creixent,…