
Blog


Els fenòmens de Dejà vu i Jamais vu: Conceptualització i diferències
Al llarg de les nostres vides, i en el nostre dia a dia, som víctimes de fenòmens i processos psicològics que poden actuar de forma conscient o inconscient però que no resulten, de per si, patològics en absolut. Per a emmarcar-los s'utilitzen…

Què és i en què consisteix la Psicologia Forense?
La psicologia, en el seu sentit més ampli, és la ciència que estudia el comportament humà i els seus processos mentals i com afecten aquests al desenvolupament i funcionament adaptatiu. Dins d'aquesta, hi ha diferents especialitats o disciplines…

Autoconfiança i presa de decisions
Des que ens llevem i fins que tornem al llit passem la major part del temps prenent decisions: decidim què esmorzar, com vestir-nos, el mitjà de transport per anar a treballar i ja no parlem de la infinitat de camins que hem de triar a la…

Gràcies, perdona, t’estimo: El poder de les paraules
Naixem envoltats de persones significatives que li van donant sentit al nostre món i ens aporten benestar i estabilitat. Certament, no sempre ho percebem d'aquesta manera i, en moltes ocasions, tot i fer-ho, no deixa de ser curiós com de vegades…

La Profecia Autocomplerta
Cada dia vivim i rebem estimulació de tota mena. Conforme anem creixent, anem definint la nostra realitat en base a les nostres experiències. Adquirim progressivament un coneixement del món cada vegada més ampli i en el qual relacionem objectes,…

Empoderament
Entre les àrees i conceptes que abasta el món de la psicologia, no tots, i menys han d’englobar únicament problemàtiques o situacions conflictives. En moltes ocasions concebem acudir al psicòleg amb resoldre o curar un problema. Més…

Què és un Trastorn de la Personalitat? Com el podem detectar?
Les preocupacions, el malestar emocional i els problemes relacionats poden assolir diferents graus i afectar a una o diverses àrees de la nostra vida. Acostumem a fixar-nos en allò que els nostres ulls poden veure a simple vista, com l'ansietat,…

La Teoria Clínica de la Comunicació Humana
En el món de la psicologia hi ha diferents vessants o orientacions les quals s'han anat desenvolupant per comprendre amb més profunditat el comportament i estat emocional de les persones. Entre elles, el model sistèmic emergeix de la idea…

Quina funció tenen les nostres emocions?
Són molts els estudis i les propostes fetes en relació tant a la definició i comprensió de les emocions, com al seu paper en les nostres vides. Paul Ekman, Izard, Plutchik o Tomkins són alguns dels teòrics que s'han dedicat al seu estudi…

Com pot manifestar-se l’ansietat?
Podríem dir que, en general, tendim a relacionar les emocions amb certes expressions; la tristesa es vincula fàcilment amb el plor, l'alegria amb el somriure, la sorpresa amb quedar-nos bocabadats, la por amb la paralització, etc. Aquests…

Timidesa i Fòbia Social: Diferències i similituds
Les pors, les inseguretats, l'ansietat, constitueixen sensacions, emocions que sorgeixen gairebé diàriament al llarg de la nostra vida. Cadascun de nosaltres ho experimentarà associat a diferents aspectes, en major o menor freqüència, i…