
Blog


Permet-te
Vivim en un món on el ritme és frenètic, on molts dels valors que es "premien" queden sotmesos al rendiment i a la competitivitat, i on ens focalitzem gairebé exclusivament en objectius externs i en el que s'espera de nosaltres, en detriment…

Mites sobre les emocions
Les nostres vides, i el nostre dia a dia, està ple de sensacions, d'emocions que ens permeten veure com actuem i com percebem les diferents situacions. Per molt que en ocasions les obviem, i que fins i tot siguem poc conscients de la seva aparició,…

El poder de l’ara
Passem gran part del nostre temps pensant en allò que no hem fet, recordant-nos els nostres errors, o focalitzats en el futur, preocupant-nos pel que pugui passar, pel que vindrà. Anem saltant d'un pensament a un altre, de passat a futur,…

La “Depressió nadalenca” o “blues de Nadal”
Si ens preguntem què ens ve al cap quan pensem en la paraula Nadal, possiblement ens apareixen paraules com alegria, felicitat, llum, família, descans o il·lusió. Però també poden aparèixer termes com estrès, ansietat, o fins i tot tristesa.…

Plasticitat cerebral i cognitiva
A nivell general, podem dir que el nostre cervell i sistema nerviós posseeixen la capacitat de modelar-se, de canviar la seva funcionalitat i estructura en resposta a factors o canvis externs i interns. Aquesta habilitat, resulta determinant…

Quines són les principals tasques de el dol?
El dol, i el seu afrontament, han estat objecte de nombrosos estudis i investigacions, ja que tot i que suposa una part inevitable de les nostres vides, pot resultar una de les tasques més àrdues d'afrontar. Aquest es defineix com el procés…

Passivitat, agressivitat i assertivitat. Podem aprendre a ser assertius?
Per descomptat. L'assertivitat es defineix com aquella habilitat la qual ens permet expressar les nostres opinions i defensar els nostres drets sense vulnerar els dels altres, fent-ho d'una manera empàtica, i educada. Per molt que tinguem la…

Som molt més que els nostres problemes
"Imagina que ets una casa plena de mobles. Els mobles no són i mai seran la casa. Els mobles són el que conté la casa o el que està dins d'ella. La casa només dóna cabuda o conté als mobles i li dóna el context perquè puguin funcionar…

La percepció d’autoeficàcia
Albert Bandura, psicòleg canadenc i professor de la Universitat de Stanford, va definir l'autoeficàcia, l’any 1978, com la convicció de que un pot executar amb èxit la conducta requerida per produir determinats resultats. Seria una mena…

Tristesa funcional i tristesa desadaptativa
Les emocions formen part inevitable de les nostres vides i del nostre dia a dia. Les experimentem constantment, i poden variar d'un moment a un altre gairebé sense adonar-nos. Quan ho fem, habitualment és perquè aquestes apareixen, o bé…

Psicoteràpia com a creixement personal
Tendim a concebre la teràpia psicològica com un procés mitjançant el qual gairebé exclusivament "s'arreglen" o "canvien" una sèrie de problemes o situacions negatives, partint d'aspectes tant interns com externs que jutgem com a problemàtics…