
Blog


Les distorsions cognitives: conceptualització i exemples
Passem la major part del nostre temps pensant. Les imatges i idees se succeeixen amb molta rapidesa, i amb una freqüència gairebé sorprenent. Alguns d'aquests pensaments poden ser gairebé imperceptibles, o dit d'una altra manera, automàtics…

L’autoconcepte
Quan parlem d'autoestima, tots tenim una definició més o menys subjectiva del que significa; el com ens sentim amb nosaltres mateixos. Més enllà d'això, el terme engloba diferents aspectes que són especialment importants a tenir en compte,…

¿Intolerància al benestar?
Passem gran part del nostre temps amb la ment ocupada, situada majoritàriament en aspectes relacionats amb el futur llunyà o immediat, o bé en escenaris del passat, incloent a vegades aquí judicis o valoracions de com hauríem d'haver actuat,…

La importància de saber dir “No”
Entre totes les habilitats socials que posseïm, és potser l'assertivitat una de les més potents, importants i estudiades. Aquesta, es pot definir com la capacitat per exposar i defensar els nostres drets i pensaments, fent-ho d'una manera…

Soledat: conceptualització i causes
Com a éssers humans, som éssers sociables. Des que naixem, apareixem en un món en constant interacció amb els altres. Comencem pels nostres pares, i continuem complementant la nostra vida amb vincles d'amistat, de parella, de companys...…

Claus per mantenir la motivació
La motivació es defineix com aquell estat intern que energitza o activa, dirigeix i manté la nostra conducta cap a objectius determinats. Es tracta de l'impuls que ens mou a realitzar diferents accions i a persistir en elles. La podríem…

El Trastorn de Desregulació Disruptiva de l’estat d’ànim
Quan explorem i analitzem les diferents problemàtiques en població infantil i juvenil, ens trobem amb una diversitat i plasticitat especialment significatives. Una mateixa dificultat es pot veure modificada en un període molt curt de temps,…

El poder dels nostres pensaments
Com a éssers humans, som racionals. Passem els dies amb la ment en diferents escenaris, idees o preocupacions. De fet, es fa difícil recordar un moment en què no haguem estat pensant en res. En aquest sentit, s'estima que tenim una mitjana…

Síndromes somàtics funcionals
Ment i cos són pràcticament inseparables, i hem de tenir aquesta visió global i unitària per comprendre com s'influeixen mútuament. D'aquesta manera, entre les problemàtiques que engloben el malestar físic i emocional, hi ha algunes que…

Autoimatge, autoconcepte i autoestima
En aquesta època de l'any, en què el bon temps i l'alta temperatura es comencen a apoderar, també ho fa l'autoobservació, i especialment la mirada cap al nostre físic. Aquesta pot anar acompanyada d'uns hàbits adequats, els quals ens ajuden…

Autocura: importància i subtipus
Ens trobem submergits en un dia a dia exigent, frenètic, i en moltes ocasions rutinari. Esperem al cap de setmana o a certs moments per permetre'ns parar, per descansar. A més, moltes vegades esperem a que alguna cosa o algú ens tregui d'aquest…