
Blog


Guia per plantejar problemes en teràpia de parella
A continuació els mostrem una breu guia per plantejar problemes a la seva parella i afavorir d'aquesta manera la comunicació.

Tècniques per a l’afrontament del dolor
La hipervigilancia (autoconciència o autoatenció cap al propi funcionament mental o corporal) és un estat comú en les persones que pateixen dolor o han patit dolor. Molts autors defensen la importància central de l'autoatenció o atenció selectiva cap al funcionament mental o corporal com un predisponent o una conseqüència de l'ansietat, de manera que té un paper central en la percepció del dolor i el manteniment del mateix.

Atur i depressió
Els adults joves aturats tenen tres vegades més risc de depressió, en comparació dels seus homòlegs, troba un estudi recent.

La dependència del Whatsapp
L'ús dels telèfons mòbils d'última generació ja està totalment normalitzat, i evidentment, al costat d'aquest fenomen, apareix l'ús de les diferents app que ens ofereix; una de les que més èxit ha tingut ha estat el WhatsApp. És cert que és una eina molt eficaç per contactar amb altres persones intuïtiva i econòmica, que ens facilita la interacció amb el nostre entorn. Però no cal oblidar que també cal saber fer un bon ús d'ella.

Què és el mobbing?
El mobbing o assetjament laboral és un greu problema que afecta a una gran proporció de treballadors, pels quals anar al seu lloc de treball acaba resultant un autèntic malson. Aquestes persones es troben a sovint aïllades, humiliades i amenaçades per l'assetjador i el seu grup de seguidors i no són capaços de trobar una solució a aquesta situació.

Superar la depressió després de vacances
La depressió post-vacacional és una síndrome que experimenta molta gent en finalitzar les seves vacances i reincorporar-se als seus llocs de treball. Encara que els psicòlegs i psiquiatres no es posen d'acord sobre si ha de considerar-se com a tal, es tracta d'una síndrome que sol presentar uns símptomes molt semblats als d'una depressió clínica: sensació d'apatia, descoratjament, irritabilitat, dificultat per relacionar-se amb els altres, insomni, etc. En casos greus pot arribar a provocar estats d'ansietat, trastorns digestius i taquicàrdies.

La disfunció erèctil i el seu tractament
La impotència sexual masculina o disfunció eréctil és la incapacitat persistent per aconseguir o mantenir una erecció que permeti una relació sexual satisfactòria. Ha de diferenciar-se d'altres problemes de l'esfera sexual com són la falta de desig, les alteracions de l'ejaculació (ejaculació prematura, ejaculació retardada, absència d'ejaculació) o els trastorns de l'orgasme.

Noves investigacions sobre les causes de l’esquizofrènia
Un equip internacional de científics dirigit per investigadors de la Universitat de Cardiff, al Regne Unit, ha proporcionat l'evidència més forta fins ara de les causes de l'esquizofrènia, un trastorn que afecta al voltant de l'1 per cent de la població mundial. Publicat aquest dimecres a la revista Neuron, el seu treball presenta una forta evidència que la interrupció d'un delicat equilibri químic en el cervell està fortament implicada en el trastorn.

El que s’amaga darrere les compres compulsives
Han començat les rebaixes, un període que pot ser complicat per a aquells amb una economia maltrecha i, sobretot, pels quals són addictes a les compres, la qual cosa no significa que siguin compradors compulsius, segons el psicòleg Félix Zaragoza, qui ha explicat que darrere d'aquest últim hi ha un trastorn que amaga frustració, ansietat i baix estat d'ànim.

La violència verbal dels pares influeix en la salut mental dels fills
Els adults joves que van créixer amb les crítiques, els insults o les amenaces d'un dels seus pares són més propensos a patir ansietat o depressió, segons indica una nova recerca. De fet, fins i tot quan el mateix o l'altre progenitor expressava molt afecte, els autors van observar que els efectes nocius d'una mare o un pare verbalment agressiu persistien en el temps.

La serotonina, responsable de la fòbia social
Un estudi de la Universitat d'Uppsala, a Suècia, revela que les persones amb fòbia social produeixen massa serotonina. Quanta més serotonina produeixen, més angoixats es troben en situacions socials, segons els autors d'aquesta recerca, els resultats de la qual es revelen en JAMA Psychiatry.