Blog
Tot el que has de saber

Infertilitat: què faig si no puc tenir fills?

La infertilitat és un trastorn de l'aparell reproductor (masculí o femení) que consisteix en la incapacitat d’aconseguir l’embaràs després de 12 mesos de relacions sexuals regulars sense protecció. Segons l'Organització Mundial de…

Patologia dual: conceptualització i alternatives d’intervenció

Els problemes psicològics rarament es presenten sols. La coexistència de dues o més patologies (p.ex., trastorn d'ansietat i depressió) constitueix més la norma que l'excepció a la nostra societat. D'això en diem comorbiditat. En aquest…

Trets que predisposen al Trastorn Obsessiu-Compulsiu (TOC)

En aquest blog hem descrit una gran varietat de problemàtiques, exposant-ne les característiques principals i les diferents línies de tractament i eines que poden resultar útils per a cadascuna. Amb això, també resulta interessant, i especialment…

Mites sobre el dol

Tots nosaltres patim pèrdues. Moltes vegades, per desgràcia i inevitablement, d'éssers estimats, però també de relacions, treball, mascotes, possessions, i fins i tot objectes amb què tenim un vincle significatiu. Davant de tot això,…

El trastorn d’evitació experiencial

A l'àrea de la salut mental hi ha diferents categories que ens ajuden a definir i dibuixar les diferents problemàtiques que ens podem trobar. Tot i que moltes es troben als manuals de diagnòstic i classificació psiquiàtrics, d'altres no…

Beneficis psicològics del perdó

Moltes vegades infravalorem el poder que tenen certes paraules, tant per a nosaltres mateixos com per als altres. En general, ens costa expressar certes coses, com ara donar les gràcies, dir t'estimo, i, sobretot, demanar perdó. L'ego, la…

Sobreestimulació: caracterització i alternatives de maneig

Ens trobem en una societat plena d'estímuls. La tecnologització i digitalització de gairebé tot el nostre entorn és una realitat cada cop més àmplia i pràcticament incontrolable. Els nostres carrers es troben plens de senyals publicitaris,…

Comunicació no violenta: principis i necessitats

Som essencialment socials, potser l'espècie més social del món. Ens adaptem, sobrevivim i creixem mitjançant la interacció amb els altres, i per això fem ús del nostre canal preferit, la comunicació. Aquesta suposa una capacitat innata…

Quina és la diferència entre la psicologia i la psiquiatria?

Fer el pas de demanar ajuda mai és fàcil, i quan parlem de salut mental encara menys. No només pels possibles prejudicis que això genera algunes vegades, sinó per la confusió que pot existir en relació amb les competències de cada especialista.…

Senyals d’haver crescut en solitud

Sovint, tot i estar en un món social, en un entorn on sembla gairebé impossible no interactuar (sigui presencial o de manera digital), ens podem sentir sols. Així, encara que realment estiguem envoltats de persones, el grau de confiança,…

Què dir i què evitar si una persona pateix ansietat?

L'ansietat, i específicament els trastorns d'ansietat, afecten un 6,7% de la població, un 8,8% d'aquest percentatge correspon a les dones, i un 4,5% a homes. Tot i això, si a més de les patologies com a tals incloem aquelles persones que…

Límits en parella: importància i exemples

Quan iniciem una relació, comencem un projecte comú el qual pot tenir més o menys durada, però en el qual serà important treballar i col·laborar per fomentar un equilibri saludable tant a escala individual com relacional. Després d'un…

El nostre centre de psicologia, psiquiatria i neuropsicologia t’ofereix totes les solucions que necessites.

Contacta’ns

Horari

Dilluns a divendres  9:00 a 21:00
Dissabte i diumenge tancat

Més informació